Promocja projektu „Mięso wieprzowe w codziennej diecie”

Promocja wieprzowiny w Porcie Łódź

We współpracy ze Stowarzyszeniem Innowatorów Wsi zorganizowaliśmy dwa wydarzenia promujące polską wieprzowinę oraz upowszechniające wiedzę na jej temat.

W dniu 4 lipca 2020 r. odbył się event na terenie patio centrum handlowego Port Łódź. W ramach naszych zadań zapewniliśmy scenę z zadaszeniem, na której odbył się pokaz kulinarny w wykonaniu Bartosza Brogowskiego (szef znany z programu Hell’s Kitchen – Piekielna Kuchnia) oraz liczne konkursy z nagrodami. Na placu rozmieściliśmy namioty wystawiennicze, z których wydawane były posiłki przygotowane na bazie wieprzowiny od lokalnych dostawców. Podczas eventu hostessy rozdawały specjalnie przygotowane ulotki oraz zachęcały do aktywnego udziału w wydarzeniu.

Uzupełnieniem eventu była konferencja „Mięso wieprzowe – potrzeby i oczekiwania grupy HoReCa”, która odbyła się 7 lipca br. w Zespole Szkół Salezjańskich w Łodzi. Prowadzącym był Pan Wojciech Petera – redaktor naczelny portalu PolskaWies24.pl. Podczas spotkania głos zabrali eksperci: Michał Walczak, Maciej Woropaj, Joanna Ptasińska oraz Marek Sarwa. Całe wydarzenie transmitowaliśmy on-line za pośrednictwem Facebook’a. Na zakończenie wszyscy uczestnicy mieli okazję skosztować lunchu przygotowanego na bazie mięsa wieprzowego.

Z wielkim entuzjazmem przekazujemy Wam tą informację, ponieważ to pierwsze eventy, które przeprowadziliśmy po czasie zakazów i ograniczeń spowodowanych pandemią. Zgodnie z najnowszymi rozporządzeniami od 17 lipca będzie możliwe organizowanie wydarzeń powyżej 150 osób przy zachowaniu odpowiednich środków bezpieczeństwa. W związku z tym pracujemy już nad kolejnymi projektami o których niebawem Was powiadomimy.

Komentowanie zablokowane